Numero de socis i socies   193 socis i sòcies

Instal·lacions 112 instal·lacions   Energia generada 404 kWp instal·lats

Participació a la Jornada sobre Comunitats Energètiques

Som Serveis Energètics participàrem a la Jornada sobre Comunitats Energètiques organitzada per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica amb motiu de l’obertura de la primera línia d’ajudes del Pla d’Inversions per a la Transició Energètica de les Illes Balears (PITEIB)

A l’acte, que tengué lloc el passat 19 de setembre, presentàrem la nostra comunitat energètica i el nostre primer projecte d’autoproducció col·lectiva fotovoltaica: Som BiniSolar.

L’objectiu de la jornada era donar a conèixer la primera línia d’ajudes públiques que s’obri a les Illes Balears per incentivar la creació de comunitats energètiques i la realització dels projectes d’autoproducció col·lectiva que aquestes duguin a terme.

Per part de l’administració intervingueren el Vicepresident del Govern Balear i Conseller Juan Pedro Yllanes i el Director General d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava. A la taula rodona hi participà també el Director-Gerent de l’Institut Balear de l’Energia, Ferran Rosa, acompanyat dels representants de les quatre comunitats energètiques convidades: Mayra Argüelles (comunitat energètica del polígon de Marratxí), Marga Plomer (comunitat energètica d’Es Galatzó), Jesús Cardona (comunitat energètica del polígon de Sant Lluís) i Sanjeev Bhardwaj (comunitat energètica Som Serveis Energètics).

Cal remarcar, tal com quedà palès en les intervencions a la taula rodona, que Som Serveis Energètics i el nostre projecte de Som BiniSolar són realitats sorgides, exclusivament, de la voluntat i determinació dels nostres socis i sòcies, mentre que en la constitució i posada en marxa dels altres projectes hi ha intervingut de forma decisiva l’administració pública.

La convocatòria, dotada amb 20 milions d’euros, s’obrirà el 26 de setembre i romandrà oberta fins al 30 de juny de 2023. Les entitats destinatàries d’aquestes ajudes són les comunitats energètiques constituïdes a partir d’associacions empresarials, comunitats de propietaris i entitats sense ànim de lucre (tals com la nostra cooperativa Som Serveis Energètics). Aquestes entitats han d’estar legalment constituïdes i han de tenir un mínim de tres membres diferents. Les activitats subvencionables són: instal·lacions de generació renovable en règim d’autoconsum, emmagatzematge elèctric i mobilitat elèctrica. I pel que fa a la quantia econòmica de l’ajuda podrà variar en funció de si la comunitat energètica inclou membres amb activitat econòmica (definit aquest concepte a la convocatòria) o no.

Participació a la Jornada sobre Comunitats Energètiques
Desplaçat dalt de tot