Taula rodona: Comunitats energètiques locals, com participar en la transició energètica

Ens complau informar-vos que, juntament amb el Mercat Social Illes Balears, hem organitzat la taula rodona “Comunitats energètiques locals, com participar en la transició energètica” en el marc d’activitats de la III Setmana de les Economies Transformadores.

Serà el pròxim dimarts 28 de setembre a les 19:00 al Claustre de Sant Domingo (Plaça de Sant Domingo nº 2) a Inca. Per assistir-hi no fa falta inscripció prèvia però teniu en compte que per complir amb la normativa COVID l’aforament és limitat.

A aquesta taula rodona parlarem de les comunitats energètiques locals, exposant exemples de com de forma comunitària podem autoproduir l’energia elèctrica mitjançant l’autoproducció col·lectiva. A més, ara que malauradament el preu de la llum és un tema d’actualitat, s’exposaran exemples de com podem estalviar diners a la factura elèctrica i contribuir alhora a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

A la taula hi participaran en Ferran Rosa, gerent de l’Institut Balear de l’Energia (IBE), i dos dels impulsors de la comunitat energètica de Cornellà del Terri a Girona: Jordi Punset gerent de ElectroFluxe, l’empresa instal·ladora del projecte, i Francesc Pujol regidor d’Energies i Indústria de l’Ajuntament de Cornellà del Terri. A més, el nostre company Lluc Amengual presentarà el model de comunitat energètica local que proposam des de Som Serveis Energètics.

Plaques fotovoltaiques a la teulada de l’escola La Vall del Terri. Foto de MANUEL CANDEDO

L’Institut Balear de l’Energia promou la formació de comunitats energètiques a les Illes Balears, i recentment ha anunciat que comercialitzaran energia elèctrica a preu de cost a fi d’aquest any 2021. En aquest sentit s’instal·laran quatre autoconsums compartits a Mallorca, als municipis de Santa Eugènia, Ses Salines, Deià i Consell, un a Menorca a Ciutadella, i un altre a Eivissa al municipi de Sant Antoni de Portmany.

La comunitat energètica de Cornellà del Terri és la primera comunitat energètica publicoprivada de tot l’estat en què es dóna servei a tres equipaments municipals (dues escoles i a l’Ajuntament) i a 17 famílies veïnes. Ha estat Impulsat per l’Ajuntament de Cornellà del Terri i per la Diputació de Girona i forma part d’un projecte pioner (Smart Energy Communities). És sens dubte un projecte que dona força i visibilitat a les comunitats energètiques.

Vos hi esperam!!!

Taula rodona: Comunitats energètiques locals, com participar en la transició energètica
Desplaçat dalt de tot