Numero de socis i socies   197 socis i sòcies

Instal·lacions 123 instal·lacions   Energia generada 415 kWp instal·lats  Aerotermia generada 89 kW instal·lats

Formam part de la Coalició per l’Energia Comunitària

¿Coneixes la Coalició per l’Energia Comunitària? Som un moviment de base ciutadana del que Som Serveis Energètics en formam part.

¿I per a què es va crear la Coalició? Idò, per impulsar l’energia comunitària i més concretament les comunitats energètiques en els diferents territoris, per fer de l’energia un dret i no un bé de mercat, d’aquesta forma cercam democratitzar l’energia i tornar-se-la a la ciutadania. I és que tenim clar que juntes som més fortes.

No és res nou que el model energètic actual està en mans de grans empreses que es lucren a costa del benestar de la població i del nostre medi ambient i clima, per això mateix consideram indispensable proposar una alternativa al sistema actual. Necessitam avançar cap una transició energètica basada en fonts d’energia renovable on la seva gestió estigui en mans de les persones, i per a això necessitam impulsar l’Energia Comunitària.

Amb aquesta finalitat es va crear la Coalició i ara hem llançat la nostra web. Som un espai plural i inclusiu en el que iniciatives de comunitats energètiques, entitats, col·lectius i organitzacions treballam juntes amb l’objectiu comú d’aconseguir una transformació energètica justa cap a un futur 100% renovable en mans de les persones i les comunitats, que faci front a la crisi climàtica.

Pressionam per posar fre a les grans empreses i per posar a la ciutadania en el centre de la transició energètica. Lluitam pel dret a l’energia de la ciutadania i per eliminar les barreres que en dificulten la seva participació amb equitat.

Creiem en la participació social: som la ciutadania la que decideix com, on, quanta i quin tipus d’energia consumir. A través dels projectes locals comunitaris plantam cara a l’oligopoli energètic i promovem la democratització energètica.

Són les comunitat energètiques els agents de canvi necessaris per aconseguir la transformació energètica. Grups de persones que s’uneixen per gestionar, produir i consumir la seva pròpia energia neta. Són comunitat basades en la descentralització i la democràcia participativa, que demostren que es pot canviar el sistema energètic i deixar de dependre de les multinacionals, tornam el poder a les persones i lluitam contra la crisi climàtica.

Des de la Coalició per l’Energia Comunitària creiem que és necessària una transició energètica justa basada en fonts d’energia renovables i que faci front a la crisi climàtica. Una transició on la descentralització de l’energia i la participació ciutadana és el primer pas per aconseguir una transformació real del model energètic.

Coneix-nos i descobreix com aconseguir un canvi transformador en el model energètic.

Formam part de la Coalició per l’Energia Comunitària
Desplaçat dalt de tot