Numero de socis i socies   193 socis i sòcies

Instal·lacions 112 instal·lacions   Energia generada 404 kWp instal·lats

Instal·lacions d’aerotèrmia amb baix potencial d’escalfament climàtic

Que és l’aerotèrmia? L’aerotèrmia és una tecnologia que ens permet extreure de franc bona part de l’energia ambiental de l’aire. Cosa que s’aconsegueix mitjançant el cicle termodinàmic que empra un gas refrigerant comprimit a molt baixa temperatura.

És aquí on a Som Serveis Energètics, com no podia ser d’altra manera, hem decidit fer una passa endavant, avançant-nos a la normativa europea de gasos refrigerants i recomanar exclusivament equips que utilitzin gasos amb mínim potencial d’escalfament atmosfèric (PCA) com l’R-290 amb un PCA de 3 en comptes dels 675 de l’àmpliament utilitzat gas R32 o els 2088 de l’R410 encara present a alguns equips.

L’aerotèrmia té la seva màxima eficiència a temperatures baixes (de fins a 45 °C), la qual cosa la fa especialment recomanable combinada amb sol radiant, radiadors de baixa temperatura o fan coils, quan l’eficiència o rendiment mitjà estacional (SCOP) és superior a 6 en climes càlids com el nostre, el que significa que per 1 kwh elèctric utilitzat per l’equip es generen fins a 6 kwh tèrmics, fet que fa que sigui considerada com una font d’energia renovable.

La tecnologia de l’aerotèrmia ha anat evolucionant molt els darrers anys, sent una opció viable tant per a obra nova com per a rehabilitació. Tant és així que avui dia podem substituir una caldera de gas o de gasoil directament per una aerotèrmia sense haver de modificar res més de la instal·lació existent ni tan sols els radiadors en cas de calefacció. Els nous equips permeten encalentir l’aigua fins a 75 °C, sense necessitat de cap resistència elèctrica i mantenint una eficiència raonable.

En coherència amb els nostres principis de sostenibilitat ambiental entenem que l’ús de refrigerants naturals amb baix potencial d’escalfament climàtic és el camí a seguir. Si estàs pensant en passar-te a l’aerotèrmia, no ho dubtis i contacte amb nosaltres.

Instal·lacions d’aerotèrmia amb baix potencial d’escalfament climàtic
Desplaçat dalt de tot