Numero de socis i socies   193 socis i sòcies

Instal·lacions 112 instal·lacions   Energia generada 404 kWp instal·lats

Iniciam el nostre primer projecte d’autoproducció compartida

El passat 24 de febrer vàrem signar a Binissalem un acord amb l’empresa 3 Glops i la propietat de la nau industrial on aquesta última s’hi allotja, pel qual ens cedeixen la coberta de la nau per a instal·lar-hi el nostre primer sistema d’autoproducció fotovoltaica compartida.

Aquesta instal·lació es regeix per l’establert al Reial Decret 244/2019 i permetrà que les empreses i particulars que estiguin en un radi de 500 metres, i vulguin formar part de la Comunitat Energètica, puguin disposar d‘energia renovable i local durant els pròxims 25 anys a un preu estable i més econòmic que el preu del mercat.

A part dels beneficis econòmics per als participants en la Comunitat, aquesta instal·lació permetrà reduir anualment 35 tones d’emissions de CO2 sense ocupar sol rústic.

Ara toca posar-nos mans a l’obra per a que el projecte sigui una realitat aviat, en els pròxims mesos organitzarem diferents actes per a explicar-lo i s’obrirà un període d’inscripció a la Comunitat.

Des de Som Serveis Energètics volen agrair el bon acolliment del projecte, per part tant del propietari de la nau com del gerent de l’empresa 3 Glops que ha permès la consecució d’aquest acord. Tres Glops és un projecte d’emprenedoria social posat en marxa per 3 Salut Mental, en el que persones amb diagnòstic de salut mental, familiars, treballadors, voluntaris i gent sensibilitzada, han participat com a copropietaris impulsant la seva creació en el 2015.

Podeu saber més sobre comunitats energètiques consultant les nostres anteriors entrades: Comunitats Energètiques Locals: una eina clau per a la transició energètica, Marc normatiu, Característiques i Valor estratègic i avantatges.

Iniciam el nostre primer projecte d’autoproducció compartida
Desplaçat dalt de tot